perjantai 9. joulukuuta 2011

Croquis 'skiss' -piirros



Elävän mallin piirtämisharjoituksia neljä

Nopea piirtäminen on hyvä harjoitus hahmottamaan asentoja ja nopeaa havainnointia. Puolen minuutin ja minuutin piirroksissa ei voi alkaa miettimään jokaista ääriviivaa ja yksityiskohtaa, vaan on luotettava omaan käden ja silmien yhteistyöhön. Aluksi voi olla aika haastavaakin myöntää itselleen, ettei voi tehdä ns. pientä piiperrystä vaan nopeita vetoja ja viivoja.
Kouluun nopean piirtämisen työ voi olla haastavaa varsinkin aivan pienimmille oppilaille, mutta käsiteltäessä vaikkapa ihmisen piirtämistä muuten - esim. mittasuhteita ym. tämä tekniikka voisi hyvin antaa kaikille mahdollisuuden onnistua ja kokea onnistumista vaikkei elävän mallin piirtäminen kaikilta oikeaoppisesti onnistuisikaan. Lisäksi tähän voisi yhdistää A4-paperit ja sakset, jolloin saksilla tulisi paperista leikata mallin siluetti.
Onnistuin itse mieleni melko hyvin työssäni, vaikkakin aina olisi myös parantamisen varaa. Onnistuin luomaan mallin asennon melko hyvin ja voisin vieläkin sanoa ketkä ovat olleet malleina missäkin kuvassa mallin asennon ja ruumiinrakenteen osalta. Jos tekniikan harjoittelemiseen olisi ollut enemmän aikaa, olisin panostanut enemmän vielä kynän liikkeeseen ja kynän jälkeen. Tässä työssä jälki on melko suttuista ja edestakaista, ei niinkään varmaa jälkeä ja kaunista linjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti