lauantai 10. joulukuuta 2011

PressPrint grafiikka jouluteemalla


Suunnitelma

Tässä tehtävässä oli tarkoituksena painaa PressPrint -levyllä silkkipaperille kuva. Kyseinen levy on helppo työstää oppilaidenkin kanssa, sillä valkoiseen levyyn on helppo piirtää jo pelkästään kynällä.

Painolevy

Omassa työssäni lähdin liikkeelle tulevasta joulusta. Kuten kuvista näkyy, suunnittelin ensin paperille tontun, sitten piirsin himmeästi levylle ja lopulta painoin kynällä kuvion levyyn. Kun tämä oli saatu tehtyä, painoimme painoväreillä erivärisille silkkipapereille ensin yhdellä värillä ja kuivumisen jälkeen vielä toisella värillä. Lopuksi kehystimme kuvamme. Kaiken kaikkiaan tein painokuvia viisi kappaletta, joista vain yhteen olen tyytyväinen (sininen tausta, valkoinen tonttu). Tämä voisi toimia jopa joulukorttina.
Värin telaaminen ja saaminen tasaisesti levylle oli todella haastavaa ja se myös näkyy töiden jäljessä. Väri ei ole levittäytynyt tasaisesti koko levylle. Kuitenkin joitakin töitä hieman paransi se, että painoimme toisella värillä päälle, jolloin töihin tuli elävyyttä.

Kouluun tekniikka soveltuu hyvin ylemmille luokille, telaaminen vaatii kuitenkin sen verran tarkkuutta, ettei välttämättä ekaluokkalainen onnistu siinä ja voi syntyä epäonnistumisen kokemuksia, mikä on huono asia. Lisäksi painettaessa kuvaa silkkipaperille ja levyä poistettaessa on oltava hyvin varovainen, ettei silkkipaperi repeä. Uskon kuitenkin, että ajan kanssa ja harjoittelun jälkeen oppilaat saavat aikaisiksi hienoja painokuvatöitä tällä tekniikalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti