perjantai 9. joulukuuta 2011

Pullovärimaalausta ilman ajattelua


Ensimmäinen työ

Pullovärit ovat hyvä maalauskeino, maalia voi ottaa reippaasti ja värien kanssa saa leikkiä vapaasti, mikä on minulle tärkeää. Tehtävänä oli vain ottaa muutamaa väriä ja mitään ajattelematta maalata. Jotkut sanoivat, että oli vaikea olla miettimättä miten väriä käyttää mutta itse pidin siitä. Ainoana ongelmana mielestäni oli se että ensimmäisessä työssä (kahdesta) väri sekoittuivat liiaksi ja muuttuivat perusruskeaksi. Toisen työn kohdalla osasi jo valita värit niin, että värien liiallinen sekoittuminen ei ollut rasittava tekijä. Kuva oli jotenkin tyypillinen maalaamani kuva, pyörteitä ja sekamelskaa (ensimmäinen kuva). toisessa kuvassa lähdin enemmän kokeilemaan ja leikkimään (esim. maalipisarat).
Tehtävä on mielestäni hyvä, sen voi hyvin liittää väri-opin yhteyteen ja oppilaat saavat työnsä varmasti valmiiksi kohtuullisen nopeasti. Lisäksi työtä voisi vielä jatkaa leikkaamalla mielenkiintoisimman kohdan maalasta pienemmäksi tauluksi ja sitä kenties jatkotyöstää joko maalaamatta, piirtämällä tai leikekuvilla..
Toinen työ
Tällaisella työllä oppilaat voivat myös harjoitella tunteita ja millaisia tunteita ja värejä on, miten ne vastaavat toisiaan, mitä erivärit tuovat mieleen jne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti